Kaj vključuje hitri servis avtomobila?

Naš jekleni konjiček nam je seveda v velik ponos, vendar se moramo zavedati, da bomo z njim imeli tudi nepričakovane težave. Te lahko preventivno odpravimo že prej, če ugotovimo, da naš avtomobil ne deluje tako, kot bi moral.

Hitri servis avtomobila

Najprimerneje je, da ga takrat zaupamo strokovnjakom, ki imajo na tem področju veliko znanja, vedenja ter dolgoletne izkušnje. Pri tem imamo v mislih avtomobilski servis, ki je na vsake toliko časa nujen. Znan nam je hitri servis avtomobila in v nadaljevanju bomo pogledali, kaj vse vključuje in kaj pravzaprav pomeni.

Kaj je hitri servis avtomobila in kaj omogoča?

Hitri servis avtomobila pomeni, da sproti odpravljamo napake na našem avtomobilu in mu tako podaljšujemo njegovo življenjsko dobo. Če z njim odlašamo, se moramo zavedati, da bo cena popravila zagotovo višja.

Hitri servis vozila nam v prvi vrsti omogoča preprečevanje večjih napak, ki bi lahke bile posledice dalj časa trajajočega zanemarjanja drobnih nepravilnosti. Poleg tega je prednost hitrega servisa tudi v tem, da običajno nima čakalne vrste in da je delo opravljeno takoj.

Tovrstni servis se opravi glede na kilometre oziroma na prevožena leta. To je odvisno od tega, kaj nastopi prej. Imenujemo ga lahko tudi mali servis, izvaja pa se praviloma enkrat na leto oziroma glede na servisne intervale. Slednje v praksi pomeni na približno 15.000 prevoženih kilometrov.

Kaj vse zajema hitri servis vozila?

Hitri oziroma mali servis zajema menjavo motornega olja in menjavo filtrov, kamor uvrščamo čistilec zraka, čistilec olja ter zraka kabine in goriva. Prav tako nam omogoča še menjavo zavornih ploščic ter diskov, zglobov, končnikov in podobno. Nenazadnje hitri servis vključuje tudi diagnostiko vozila s testerjem.

Če želimo, da bo naš avtomobil deloval tako, kot si želimo in da bo njegova življenjska doba primerno dolga, potem je hitri servis vsekakor zelo koristna in praktično nujna storitev.

Comments are closed.