Poročne lokacije v Sloveniji

V času, ko sem se možila sama, nisi imel glede poročne lokacije v Sloveniji skoraj nobene izbire, zato se je večina parov poročila kar na najbližjem matičnem uradu ali pa so si za nekoliko bolj razkošno poroko izbrali katerega od znanih slovenskih gradov. Stanujem približno pol ure proč od gradu Bogenšperk, ki še danes spada med najbolj priljubljene in zagotovo tudi najlepše poročne lokacije, in tam sem bila že na kar nekaj porokah. Moram priznati, da so bile vse čudovite, kljub temu pa sem bila navdušena, ko se je moja hči odločila za izbiro povsem drugačne poročne lokacije.

Poročne lokacije v Sloveniji

Z zaročencem sta si želela poroke, ki bi bila nekoliko bolj posebna, zato sta se lotila iskanja poročne lokacije preko spleta. Našla sta spletno stran, kjer je možno iskati lokacijo tako glede na regijo, v kateri želiš poroko, kot tudi glede na to, kakšne lokacije so ti pri srcu – in poleg gradov se najde še marsikaj. Takoj so jima bile všeč različne poročne lokacije na prostem, na primer na vrtu, ob reki Krki, ob morju in podobno. A sama sem takoj vedela, za katero se bosta odločila. Ker sta velika ljubitelja športov v naravi, med katere spada tudi planinarjenje, sta se med vsemi možnostmi za zanimive poročne lokacije nazadnje odločila za Krvavec. Bilo je čudovito in prepričana sem, da takšne poročne lokacije ne bomo pozabili ne svatje in ne mladoporočenca.

Poroka na Krvavcu

Sicer pa vsi vemo, da nepozabna svatba dejansko ni odvisna od poročne lokacije. Nečakinja, ki se je ravno tako pred kratkim poročila, se je s svojim izbrancem odločila kar za poroko doma, na domačem vrtu za njuno podeželsko hišo, najela pa je organizatorja, ki je poskrbel, da se je vrt uredil in opremil z vsem potrebnim, prav tako pa je uredil catering oziroma pripeljal ekipo kuharjev, ki so jedi pripravljali na lokaciji. In imeli smo se lepo, saj je bila dobra družba!

Poroka na domačem vrtu

Poročne lokacije v Sloveniji so danes torej veliko bolj pestre kot nekoč. Sama bi se še vedno poročila na gradu, vendar morda ne bi več izbrala Bogenšperka, temveč majhen dvorec Gredič, kjer se lahko poročiš s pogledom na briško trto. Ali pa bi si privoščila poroko ob reki ali ob morju. Le v velike dvorane me ne spravite, ne glede na to, ali gre za poročne lokacije v sklopu toplic, hotelov ali prireditvenih dvoran v mestih. Ne glede na to, kako skrbno jih uredijo, se mi namreč zdi, da v njih ni možno ustvariti pristne topline, značilne za nekoliko manjše prostore.

Comments are closed.