Vloga folne kisline med nosečnostjo

V času nosečnosti se poveča potreba po vitaminih, mineralnih snoveh in elementih v sledovih. Ženske morajo zato v tem času dobro poskrbeti tudi za zadosten vnos omenjenih hranil oziroma poskrbeti za še bolj zdravo in uravnoteženo prehrano.

Folna kislina med nosečnostjo

Na trgu obstaja veliko kakovostnih prehranskih dopolnil in dodatkov, ki nosečnicam omogočajo zadosten vnos vseh nujno potrebnih hranil. Pomembno vlogo pri tem ima tudi folna kislina, ki je v določenih deležih prisotna v takšnih izdelkih, poleg nje pomembnejšo vlogo igrajo še železo in drugi vitamini ter mineralne snovi.

Pomen folne kisline v telesu

Folna kislina ima pomembno vlogo pri številnih procesih v telesu, ki so denimo povezani s sintezo aminokislin, delitvijo celic in nastajanjem krvi. Nujno potrebna je tudi za normalno psihološko delovanje, delovanje imunskega sistema in za zmanjševanje utrujenosti ter izčrpanosti.

Folna kislina Viridian
Myo-Inositol s folno kislino Viridian

Raziskave kažejo še na to, da zadosten vnos folne kisline med nosečnostjo prispeva k normalnemu razvoju otroka. Strokovnjaki zato priporočajo, da vsaj 4 mesece pred nosečnostjo ter med prvim tromesečjem nosečnosti dodajajte 400 µg folne kisline.

Odlični viri folata

Odlični viri folata, ki je neposredno povezan s folno kislino, so zelenjava, pomaranče, stročnice, kruh ter izdelki iz polnozrnate moke, meso, jetra, krompir, mleko in mlečni izdelki, nekatere vrste sira, jajca ter vsa živila, ki so obogatena s folno kislino.

Zadostnega vnosa naravnega folata, prisotnega v živilih, ne morete prekoračiti. V primeru vnosa folata v obliki folne kisline pa je dnevni vnos 1000 µg.

Kompleks, formuliran za čas nosečnosti in dojenja

Folna kislina torej lahko v veliki meri prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo, k normalnemu psihološkemu delovanju ter k delovanju imunskega sistema. V specializiranih trgovinah s prehranskimi dodatki in dopolnili lahko najdete kompleks, ki je bil zasnovan posebej za nosečnice in doječe matere.

Kompleks za nosečnice Viridian
Kompleks za nosečnice Viridian

Kompleks za nosečnice Viridian je strokovno formuliran za čas nosečnosti in dojenja. Poleg folne kisline je v tem kompleksu prisotno tudi železo, ki ima pomembno vlogo pri nastanjanju rdečih krvničk ter hemoglobina in pri prenosu kisika v telesu. Dobro prispeva k zmanjševanju utrujenosti ter izčrpanosti, hkrati pa ima pomembno vlogo tudi pri delovanju imunskega sistema.

Kompleks za nosečnice Viridian je na voljo v obliki kapsul. Na dan lahko vzamete dve kapsuli s hrano, več ali manj pa po navodilu zdravnika.

Naročanje kapsul preko spleta

Kompleks za nosečnice Viridian lahko kupite v trgovini NutriHolis, ki jo boste našli na Zaloški cesti 167 v Ljubljani, na Viču (nasproti Špara). Sicer pa si kapsule lahko naročite tudi v njihovi spletni trgovini.

Ne glede na to, ali boste izdelke prodajalne NutriHolis kupovali v fizični ali spletni trgovini, so vam na voljo tudi mnogi drugi izdelki, ki bodo v veliki meri poskrbeli za zdravje ter boljše počutje. V trgovini vam bo svetovalo prijazno in strokovno podkovano osebje.

Nakupovanje prehranskih dodatkov in dopolnil ter drugih izdelkov, ki pomembno vplivajo na vaše zdravje in druge procese v telesu, vam priporočamo izključno na preverjenih mestih. Na trgu se namreč kaj hitro znajde kdo, ki bi izdelke pod istim imenom prodajal po nižjih cenah. Zavedati pa se morate, da je kakovost bistveno nižja ali da želenega učinka sploh ne bo.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*