Najboljša izbira masažne mize

Zagotovo ni večje sprostitve telesa, kot je prijetna masaža. Ta je včasih veljala za razkošje, ki so si ga privoščili le redki, danes pa je za marsikoga reden način sproščanja, ki mu pomaga razbremeniti telo in duha po napornem delavniku. Na voljo so najrazličnejše oblike masaže, na primer športna, ayurvedska, s pomočjo vročih kamnov …

Masaža

Ne glede na to, kakšno vrsto masaže ponujate strankam v svojem salonu ali spaju, pa je osnova vedno ista – potrebni so strokovno usposobljeni maserji, kakovosten material ter predvsem odlične masažne mize.

Masažne mize – ponudba glede na uporabnost

Prenosne masažne mize pogosto uporabljajo fizioterapevti športnikov, prav tako pa tudi tisti maserji, ki nudijo masažo na domu ali na lokacijah, ki niso stalne – na plaži, ob bazenih ter podobno. Kakšne morajo biti prenosne masažne mize, smo povprašali pri ponudniku kozmetične opreme Imprim, ki ponuja celovit spekter vse potrebne opreme in materialov za kozmetične in frizerske salone ter wellness centre. Povedali so nam, da kakovostne prenosne mize za masažo, zaradi potrebe po prenosljivosti, predvsem ne smejo izgubljati na kakovosti. Res je, da mora biti miza lahka ter se enostavno zložiti, a zaradi tega ne sme biti preozka, njena površina mora biti primerno oblazinjena, primerno visoka, posamezni deli (opora za glavo, roke) prilagodljivi, predvsem pa mora biti miza čvrsta in stabilna. To so pogoji, ki maserju zagotavljajo kakovostno delo, stranki pa udobje.

Masažna miza

Poleg prenosnih miz za masažo pa lahko učinkovito masažo na terenu zagotovite tudi s pomočjo masažnega stola. Ta omogoča udobno masažo ter fizioterapijo, ker tehta zgolj sedem kilogramov, pa ga lahko vzamete s seboj tako rekoč povsod.

Masažne mize, namenjene salonom, se razlikujejo glede na to, ali jih upravljamo s pomočjo hidravlike ali ročnega krmiljenja. Teh miz ne prestavljamo, zato lahko pri njih še bolje poskrbimo za udobje strank – ležišče je izjemno udobno, celotno mizo pa je mogoče prilagajati s spremembami naklonov. Najbolj kakovostne masažne mize so v posameznih sektorjih tako prilagodljive, da se brez težav kosajo celo s kirurškimi mizami.

Kako se lotiti izbire masažne mize?

Ponudba masažnih miz je pestra, zato smo v podjetju Imprim povprašali, kaj je najbolj bistveno pri izbiri mize za masažo.

1. Miza mora biti primerne širine. Pri tem ne upoštevamo zgolj udobja stranke, temveč tudi višino maserja. Maserji manjše postave naj ne izbirajo miz, širših od 70 centimetrov – pri široki mizi bodo težko dosegli vsa mesta za masažo oziroma bo pri delu precej trpel njihov hrbet.

2. Masažne mize naj s svojim podnožjem maserju ne ovirajo pristopa – še zlasti pri maserjih nižje rasti je pomembno, da lahko stopijo tik do mize, s stopali pa pod njo.

  • Masažna miza 1

3. Miza za masažo naj ne bo prekratka. Pri prenosni mizi je manjša dolžina prednost, saj se z njo hkrati zmanjša teža, v salonu pa ni nobene potrebe, da bi stranki noge visele preko roba.

4. Kako visoka naj bo miza? Če stojite ob njej in dlani stisnete v pest, mora delovna površina segati prav do tam. V kolikor boste mizo uporabljali zgolj vi oziroma en sam maser, prilagajanje po višini ne bo potrebno. Kadar jo bo uporabljalo več različno visokih maserjev, pa se posvetite sistemu za dvig in spust mize – prestavljanje vijakov vam bo vzelo preveč časa, torej naj se miza dviga z električnim motorjem.

5. Oblazinjenje masažne mize naj bo dovolj debelo, da bo stranki udobno, polnilo pa naj bo visoke gostote – sicer se bo pena hitro pričela posedati.

Comments are closed.