Magnetna blazina in njena uporaba v fizioterapiji

Fizioterapija je klasika pri najrazličnejših težavah z okostjem in mišicami, zlasti po operativnih posegih in poškodbah, vključuje pa lahko najrazličnejše tehnike, od plavanja, masaže, manualnega razgibavanja, terapij z ultrazvokom, mišično stimulacijo s pomočjo šibkih električnih impulzov, pa vse do najnovejših pripomočkov, kot je magnetna blazina. Ta nam omogoča pospešitev zdravljenja s pomočjo pulzne magnetne terapije, s katero je okrevanje veliko hitrejše.

Magnetna blazina spodbuja telo k regeneraciji z »lastnimi« močmi

Kadar se pacientu predpiše terapije, ki naj bi pomagale pri okrevanju po poškodbah, se vedno predpiše optimum, ki naj bi zadostoval, da se stanje popravi oziroma normalizira, kolikor je to le mogoče. Kaj ne bi bilo odlično, če bi to dejansko lahko še pospešili in tako poskrbeli, da bo predpisani optimum dejansko še bolj optimalen? Oziroma: zakaj ne bi poskrbeli, da se v času predpisanih terapij res doseže vse, kar je mogoče, ne pa, da mora pacient nato na lastne stroške plačevati še več terapij, ker zgolj s predpisanimi ni dosegel zadovoljivih rezultatov?

Magnetna blazina

Kadar je tako, nam lahko pomaga magnetna blazina, ki poskrbi, da terapije hitreje dosežejo učinke. Pulzna magnetna terapija namreč ni terapija kot druge – ima svoje lastne učinke, ki hkrati povečajo učinke vseh drugih terapij.

Kako je to mogoče? Magnetna blazina z magnetoterapijo skrbi, da pride do regeneracije samih celic, ki tako delujejo bolje. Vsi pa vemo, da se zdrave celice in zaradi njih tudi bolj zdrava tkiva odzivajo na vse vrste terapij hitreje in bolje. Če se odločite, da bo v fizioterapijo vključena tudi magnetna blazina, torej poskrbite, da bodo učinki vseh izvajanih terapij boljši, ker se bodo celice nanje bolje odzivale. Nenazadnje je najprej potrebno poskrbeti za dobro stanje osnovnih gradnikov tkiv, da lahko vplivamo na tkiva v celoti.

Magnetna blazina Magus

Magnetna blazina naj bi se v času fizioterapije uporabljala od štiri do šest tednov, najbolje dvakrat na dan, zato je precej praktično, če jo pacient uporablja kar doma. Ko pride k fizioterapevtu, je tako na njegove terapije precej bolje pripravljen in sadovi dela so opazni precej hitreje. Delo je lažje, napredek pa opazen od enega do drugega obiska.

Naj torej pacient kupi lastno blazino? Vsekakor je tudi to možno, a se priporoča predvsem v primeru, da so njegove zdravstvene težave ali bolečine kronične. V tem primeru mu bo blazina pomagala pri lajšanju simptomov in bolečin vedno, tudi takrat, kadar nima možnosti za fizioterapijo. Kadar je ta del okrevanja recimo po poškodbi, pa se je vedno mogoče odločiti tudi za enomesečni najem. Tako je magnetna blazina na voljo takrat, ko je potrebna tudi zgolj za krajši čas.

Comments are closed.