Lasni podaljški so lahko videti povsem naravno

Podaljški za laseVse več je žensk, ki se odločajo za lasne podaljške, saj jih narava ni obdarila z gostimi in zdravimi lasmi, ki bi jim dovoljevali, da bi si te pustile rasti tudi do večjih dolžin. Kljub temu, da jim čudovite grive ni mogoče doseči povsem naravno, pa se lahko odločijo za dolžino, ki so si jo vedno želele – če so le pripravljene na nekaj truda pri negi in seveda na finančni vložek, ki pa zadnja leta tudi ni več tako velik, kot je bil na primer pred desetletjem – takrat so podaljševanje las, vstavljanje lasnih podaljškov in kakovostni keratinski ali celo naravni lasje za podaljševanje namreč dosegali vrtoglave cene, zaradi česar marsikatera ni imela izbire: ali je dosegla dolge lase popolnoma naravno ali pa se je bila primorana sprijazniti s krajšimi in manj bujnimi lasmi.

Kako so lahko lasni podaljški videti povsem naravno?

Časi, ko je pri podaljševanju las in pri nošenju lasnih vložkov obstajalo tveganje, da se bo razlika med naravnim lasom ter podaljški takoj poznala, so že davno minili. Zadnja leta so nam tudi v Sloveniji na voljo kakovostni podaljški, pri katerih je zagotovljen popoln videz.

Podaljševanje las

Da bi lahko dosegli neopazno podaljševanje las, vstavljanje lasnih podaljškov pričnemo v prvi vrsti z dobro nego svojih las. Preden pričnemo s podaljševanjem, morajo biti lasje zdravi in primerno pristriženi, kar pomeni, da velja lase nekaj časa prej še posebej dobro negovati, opustiti agresivne preparate in toplotne obdelave, ki uničujejo strukturo lasu. Prav tako je treba poskrbeti, da se pristrižejo razcepljene in uničene konice, ki niso prijetnega videza. V kolikor imate lase barvane, jim privoščite nego, ki tudi barvan las obnovi in dobro zaščiti. Prav tako ne pozabite na zdravje lasišča – če je to pretirano mastno ali imate veliko prhljaja, boste imeli kasneje pri negi lasnih podaljškov morda več dela, kot bi si ga želeli.

Lasni podaljškiV naslednji fazi je treba za videz naravno lepih dolgih las izbrati primerne podaljške. Izberite jih glede na to, kakšno podaljševanje las želite – za krajše obdobje ali dlje, kar odloča o različnih načinih pritrjevanja. Lasni podaljški se med seboj razlikujejo tudi po teži, po dolžini in barvi. Najlažje boste določili barvo tako, da prodajalec primerja pramen vaših naravnih las z odtenki lasnih podaljškov – ti se morajo povsem ujemati, da bodo lasje videti naravno. Najlaže je, da prodajalcu pošljete pramen svojih las, ta pa vam bo poslal popolnoma enak odtenek. Pri dolžini velja izbrati takšno, da bodo vaši pravi lasje dobro prekrili pritrditvena mesta oziroma se bodo lahko popolnoma zlili s podaljški. Če vam bo podaljške namestila frizerka, bo pri vstavljanju podaljškov poskrbela tudi za to, da se podaljške po namestitvi nekoliko pristriže in se tako iz skupka vaših pravih las in podaljškov oblikuje popolna pričeska. Tako boste lahko prepričani, da bo vaša pričeska videti popolnoma naravno in ne bo nihče niti posumil, da ste do bogatega volumna in sanjske dolžine prišli s pomočjo lasnih podaljškov.

V kolikor si boste podaljške namestili sami, pa bo za učinek naravno dolgih las potrebne nekaj vaje. Nikar se torej prvega nameščanja podaljškov ne lotite prvič pred kakšnim posebnim dogodkom, temveč že prej nekajkrat poskusite, kako jih kar najbolje namestiti. Saj veste: vaja dela mojstra!

Comments are closed.