Kaj so proizvajalci smuči pripravili za sezono 2020/2021?

Nova smučarska sezona se nezadržno bliža in nestrpno pričakovanje v vseh navdušenih smučarjih narašča. Vse pogosteje pogledujemo proti vremenskim napovedim za smučarske kraje in v upanju zremo v nebo, ki naj bi konkretno pobelilo vrhove in priljubljena smučišča.

Smuči 2020/2021

A še preden se bomo lahko končno razveselili obiska katerega od izbranih smučišč, bo potrebno preveriti svojo smučarsko opremo in pogledati, ali imamo zares vse, kar potrebujemo, da bomo na smučišču varni in nam bo pri smuki udobno.

Smučarska oprema za celotno družino

Ker se navadno na smučanje odpravimo kar s celotno družino, bo najbolj idealno, če nam bo uspelo vse skupaj nakupiti na enem samem mestu. Obiskovanje različnih trgovin s smučarsko opremo je lahko stresno in zamudno, prav tako iskanje različnih kosov, ki nato niti ne sodijo v končni paket.

Smuči Fischer RC4 WC CT M/O
Smuči Fischer RC4 WC CT M/O + vezi RC4 Z17 FF (Koala.si)

Naj vas na tem mestu razveselimo z informacijo, da lahko vse smuči najdete na www.koala.si. In ne le smuči. V tej športni trgovini je za vas na voljo celotna in raznolika smučarska oprema – od oblačil do varnostne opreme in drobnih dodatkov za večje udobje pri vijuganju po belih strminah.

Proizvajalci vsako leto ponudijo kaj novega

Tehnologija izdelave smuči in smučarske opreme napreduje iz sezone v sezono, enako se dogaja na področju materialov, ki se zanjo uporabljajo. Dejstvo je, da tudi v sezoni 2020/2021 ne bo nič drugače. Proizvajalci smuči so na prodajne police postavili kar nekaj zelo impresivnih izdelkov.

Smuči Atomic Redster G9
Smuči Atomic Redster G9 + vezi X 12 GW (Koala.si)

Tu so novi modeli smuči, smučarskih čevljev in zaščitne opreme, ki bodo zagotovo pritegnili vaše poglede. Prav zato je še toliko bolj pomembno, da imate celoten nabor raznolike opreme in različnih proizvajalcev na enem mestu, kjer lahko vse skupaj primerjate, preizkusite in na koncu izberete, kar vam najbolj ustreza.

Kaj pa cena smučarske opreme?

Seveda je, tako kot pri vseh drugih rečeh, na koncu pomembna tudi cena. Nikoli namreč ni dobro postavljati cene pred kvaliteto in varnost, zato je potrebno na tem mestu nekako poiskati ravno pravšnje razmerje. Prav tu pa svojo prednost znova pokaže dobro založena trgovina.

Smuči Head WC Rebels i.Speed Pro SW
Smuči Head WC Rebels i.Speed Pro SW + vezi FF EVO 14 (Koala.si)

Kjer je za ogled na voljo praktično vse, kar je moč kupiti, si človek precej lažje ustvari sliko, katera smučarska oprema, vključno s smučmi, bo pravšnja zanj, za njegovo družino in družinski proračun. Morda si lahko tisti smučarji, ki kupujejo zgolj zase, privoščijo nekoliko več, drugi nekoliko manj, a danes je moč kvalitetno smučarsko opremo kupiti tudi po dokaj ugodnih cenah.

Kako kupiti prave smuči?

Najprej se vprašajte in pošteno odgovorite, kakšna je vaša raven smučarskega znanja. Se na smučišča podajate enkrat na nekaj sezon, morda enkrat letno ali pa ste redni obiskovalec belih strmin? Prav tako se vprašajte, na kakšnih podlagah najraje smučate. So to strma ali nekoliko bolj položna pobočja?

Smuči Salomon S/Max 12
Smuči Salomon S/Max 12 + vezi Z12 GW (Koala.si)

Radi hitro vijugate, ali pa imate raje nekoliko daljše zavoje in hitrejšo smuko? Vse to vam bo že močno zožilo nabor ustreznih smuči, za kar bo seveda poskrbel tudi svetovalec na prodajnem mestu. Za ostalo pa se boste odločili po posvetu in videnem na sami lokaciji.

Ne pozabite na ustrezne smučarske čevlje. Prilagodite njihovo ergonomijo, če je le mogoče, pomagajte si s posebnimi vložki, vsekakor pa pred izbiro smučarskega čevlja opravite meritev svojih stopal. Tako bo izbira precej lažja, smuka pa udobnejša in varnejša.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*