Moški čevlji za tek in hojo

V kategorijo moške športne obutve sodi veliko različnih vrst čevljev. Tako lahko izbirate med obutvijo za kolesarjenje, nogomet, pohodništvo, tek, košarko, tenis, pa tudi med obutvijo za dvoranske športe. Poleg tako imenovanih športnih copatov, ki so namenjeni prav določenim vrstam športa, lahko izbirate še med rekreativno športno obutvijo, ki je primerna za takšno ali drugačno rekreacijo in prosti čas.

Pravilna izbira športne obutve je zelo pomembna, saj dobra obutev stopalo zaščiti pred poškodbami, nastankom otiščancev, trde kože in podobno. Zelo velik poudarek pri športni obutvi je prav na tekaških čevljih. Izbira je ogromna, zato si lahko svoj pravi čevelj najdejo tako rekreativni tekači kot profesionalci.

  • Newton Running Kismet II

Tekaška obutev je zelo pomemben del tekaškega treninga. Zaščititi mora sklepe in ublažiti obremenitve pri teku, poskrbeti mora še za to, da bo tek varen. Zato res ni čudno, da morajo biti moški pri izbiri obutve za tek še posebej pozorni. Moški čevlji v trgovini Extreme Vital bodo zagotovo zadovoljili vsem opisanim pogojem. Kar nekaj modelov si lahko ogledate v zgornji galeriji slik, za celotno ponudbo pa obiščite njihovo spletno stran.

Kako izbrati pravo obutev za tek?

Seveda vsi vemo, da se moški med seboj razlikujejo. Prav vsak ima različno oblikovano stopalo, stopalni lok, širino noge in tako naprej. Zato se športni moški copati za tek delijo v 3 skupine:

  1. Copati za tiste tekače, pri katerih je izrazita pronacija. Takšni tekači pri teku obračajo gleženj navznoter. To se zelo pogosto zgodi pri moških s ploskim stopalom.
  2. Copati za tekače, pri katerih je izrazita supinacija. Ti tekači med tekom zvijajo gleženj navzven. To je značilno za moške z visokim stopalnim lokom.
  3. Copati za tekače z normalno visokim nožnim lokom. Takšni tekači imajo mehansko najmanj problematično stopalo in nimajo težav pri izbiri ustrezne tekaške obutve.

Iz tega je razvidno, da morate ugotoviti, kakšen tip stopala imate, ter si tako poiskati primerne čevlje za svojo nogo.

Pomembna sta velikost in širina obutve

Priporočamo vam, da pri nakupu nove obutve čevlje obujete ter v njih nekaj časa hodite. Tekaška obutev je namreč oblazinjena, zato se bo med hojo prilagodila vašemu stopalu. Bodite pozorni na to, da boste imeli pred prsti nekaj praznega prostora. Čevlji morajo biti tudi dovolj široki.

Hoka One One Cavu

Pri nakupu pomislite še na to, po kakšnem terenu boste tekli. Tako ženski kot moški športni copati za tek se namreč razlikujejo po tem, ali boste tekli po neravnem terenu ali v športni dvorani. Specializiranega prodajalca pred nakupom povprašajte, ali bo podplat ustrezal izbranemu terenu.

Moške superge za vsakodnevno hojo

Superge prav gotovo sodijo med najbolj priljubljena moška obuvala za prosti čas. So dobesedno kulten kos, ki jih mora vsakdo imeti v svoji garderobni omari. Superge so naravnost odlične za nošenje v prostem času, za izlete v naravo in podobno.

Da boste prosti čas preživljali kakovostno in prijetno, poskrbite, da si boste izbrali obutev, ki bo primerna za vaš tip noge, prav tako mora ustrezati tudi vremenskim razmeram. Superge so izdelane iz različnih materialov. Tako lahko najdemo superge iz umetnih materialov, platna, usnja in semiša. Za slednje je potrebno malo globlje seči v žep, a je vredno, saj vam bodo noge še kako hvaležne.

Comments are closed.