Električne klaviature Yamaha

Električna klaviatura je glasbilo s tipkami, po katerem igramo s prsti leve in desne roke. Glasbilu pravimo tudi sintetizator ali pogovorno »sintisajzer«. Večina modelov ima približno meter dolgo klaviaturo, LCD zaslon in številne gumbe za najrazličnejše funkcije. Mednje sodijo glasnost, barva tona, metronom, spremljava in podobno. In zakaj glasbilo imenujemo električna klaviatura? Zato, ker je s posebnim kablom vklopljena v vtičnico. Brez elektrike instrument torej ne more proizvajati zvoka.

Električna klaviatura ima tipke in ogrodje iz plastike, gumbi so običajno gumijasti, ekran je iz stekla, notranjost glasbila pa je večinoma železna. Instrument je pravokotne oblike. Zanj je značilno, da je tipkovnica pozicionirana nekoliko nižje od funkcijskih gumbov. Največkrat gre za naslednje: gumb za vklop in izklop, za spremljavo, za nastavitev glasnosti, za izbiro barve tona (posnemanje drugih instrumentov) in za metronom. Ponavadi je nad tipkami še približno deset gumbov za urejanje spremljave in tempa.

Med najbolj priljubljene električne klaviature spadajo glasbila svetovno priznanega proizvajalca Yamaha. Gre za japonskega proizvajalca, ki poleg glasbenih instrumentov izdeluje tudi elektroniko, različne športne pripomočke in podobno. Ste vedeli, da je Yamaha največji proizvajalcev klavirjev na svetu?

V nadaljevanju vam predstavljamo eno izmed popularnejših Yamahinih klaviatur.

Električna klaviatura Yamaha PSR-S770

Električna klaviatura Yamaha PSR-S770 je kot nalašč tako za začetnike kot izkušenejše klaviaturiste. Ta izjemen glasbeni instrument je produkt svetovno priznanega proizvajalca Yamaha, ki z visokimi standardi kakovosti prepriča glasbenike širom celega sveta.

Električna klaviatura Yamaha PSR-S770

Za instrument je značilno, da s svojim vrhunskim zvokom in vsestransko uporabo že leta navdušuje še tako zahtevne uporabnike. Kakovostno tipkovnico sestavlja 61 tipk, zvok glasbila pa je čist in jasen. Električna klaviatura PSR-S770 ni primerna zgolj za igranje doma, temveč tudi za snemanje v studiu ali igranje na koncertnem odru.

Yamaha PSR-S770 se lahko pohvali z najrazličnejšimi možnostmi glasbene izvedbe, prilagodljivimi funkcijami za avdio predvajanje ter z vhodom za mikrofon ali električno oziroma bas kitaro.

Električna klaviatura Yamaha PSR-S770 ponuja:

  • 830 zvokov in 360 različnih slogov,
  • vhod za mikrofon ali kitaro,
  • Arpeggio funkcijo in Live Control gumbe,
  • 7-inčni barvni LCD zaslon,
  • razširjen spominski prostor,
  • USB avdio snemalnik z različnimi funkcijami.

Yamahina klaviatura je torej izjemno vsestranska. Lahko ste prepričani, da bo električna klaviatura PSR-S770 vaš redni glasbeni spremljevalec. Navdušila vas bo s kakovostnim zvočnim sistemom in številnimi funkcijami, nadzori in možnostmi povezave.

Comments are closed.