Top domene na enem mestu

Za predstavitev na spletu ni dovolj, da imamo izdelano spletno stran. Potrebujemo tudi lastno domeno in strežnik, na katerem spletna stran gostuje.

Spletna stran

Če ste že kdaj registrirali domeno, ste registrarja najverjetneje izbrali tako, da ste upoštevali eno izmed spodnjih možnosti:

  • Poslušali ste prijatelja, ki vam je svetoval, kje se najbolj splača registrirati domeno.
  • Preučili ste več registrarjev, primerjali njihove cene ter izbrali najcenejšega.
  • Domeno vam je registriralo podjetje, ki vam je izdelalo spletno stran.
  • Registracijo domene ste opravili pri prvem registrarju, ki ste ga našli na spletu.
  • Na spletnem forumu ste našli pohvale in priporočila, pri kom se splača opraviti registracijo.

Če ste svojega registrarja domen slučajno našli kako drugače, smo vsekakor zelo radovedni, kako. Komentirajte prispevek in nam sporočite, na kakšen način ste se dokopali do svoje prve domene.

Domene

Ali domene še niste registrirali? Se že kaže potreba, da to v bližnji prihodnosti storite? Potem vam bo verjetno koristila spletna stran http://www.topdomene.net/, kjer so na enem mestu zbrani vsi slovenski registrarji, zraven pa so dopisane tudi cene registracije domene. Vsak registrar namreč sam določi ceno, po kateri je možno registrirati posamezno vrhnjo domeno.

S pregledom omenjene spletne strani boste torej privarčevali tako na času kot denarju. Kar pa spletni strani daje še posebno dodano vrednost, so ocene in mnenja registrarjev, ki so jih podali njihovi naročniki. Nekateri so z naročenimi storitvami zadovoljni, spet drugi pa so svojega registrarja že zdavnaj zamenjali ali pa ga nameravajo v bližnji prihodnosti. Zagotovo ne bo odveč, če si pred registracijo domene preberete komentarje, saj boste tako hitro videli, kateri registrar je vreden zaupanja in kateri ne.

TOP domene

Na podstrani, kjer je prikazana primerjava ponudnikov, boste v zadnjem stolpcu lahko videli, da so nanizane tudi vse brezplačne storitve, ki jih nudijo posamezni registrarji. Naš nasvet bi bil, da ne gledate samo na cene, ampak pregledate tudi omenjene storitve, saj so nekatere izmed njih vredne svojega denarja. Seveda pa primarno upoštevajte mnenja drugih, ki so domeno pri izbranem ponudniku že registrirali.

Comments are closed.