Pisci blogov, izkoristite priložnost!

Se ukvarjaš s pisanjem spletnega dnevnika? Imaš namen postati bloger v bližnji prihodnosti? Ponuja se ti odlična priložnost, da registriraš svojo domeno z domensko končnico .blog. Nisi vedel, da omenjena končnica sploh obstaja? Nič čudnega, saj je še precej sveža!

Pisanje bloga

Domena .blog je za registracijo na voljo od konca leta 2016. Natančneje, od 21. novembra. Registrirati jo je torej mogoče šele tri mesece in pol, kar pomeni, da imate še vedno veliko možnosti za pridobitev domene, ki vam bo pisana na kožo.

Koliko stane domena .blog?

Zagotovo vas najprej zanima, kolikšna je cena domene z vse bolj priljubljeno končnico .blog. Tam nekje okoli 30 do 40 €. Čeprav gre še za skorajda povsem novo domeno, jo je mogoče registrirati tudi pri nekaterih domačih registrarjih, denimo pri NEOSERV.si. In zakaj bi jo registrirali pri slovenskem ponudniku? Razlogov je kar nekaj. Morda imate tukaj zakupljeno tudi spletno gostovanje in imate tako lahko obe storitvi »spravljeni pod isto streho«. V primeru kakršnih koli težav vam je na voljo tudi podpora v slovenskem jeziku.

Zakaj izbrati domeno .blog?

Razlogi se ponujajo kar sami. Naj jih izpostavimo le nekaj:

  1. Domenska končnica je brez dvoma najprimernejša izbira za vse pisce spletnih dnevnikov.
  2. Ker gre za svežo končnico, je še vedno na voljo veliko prostih .blog domen.
  3. Domenska končnica je v primerjavi z marsikatero drugo tematsko domeno cenovno ugodna.
  4. Končnica je primerna za vse vrste dejavnosti – ni pomembno, o čem pišete na blogu.

Kdaj se odločiti za registracijo domene .blog?

Najbolje čim prej! Vsak dan je prostih manj domen, kar še posebej velja za novejše domene, kamor spada tudi .blog. Tudi če imate že postavljen blog na drugi domeni (na primer na .si ali .com), je smiselno zakupiti še končnico .blog z istoimenskim imenom, saj si najbrž ne želite, da bi jo registriral kdo drug in na njej postavil svoj blog.

Se uvrščate med pisce spletnih dnevnikov, ki redno objavljajo prispevke na enem izmed brezplačnih platform, kot sta Blogspot.com in WordPress.com? Ali ne bi bilo bolje, da bi imeli povsem svoj blog na svoji lastni domeni? Tako boste izgledali mnogo bolj profesionalno, privabili boste več bralcev, v iskalniku Google vas bo mnogo lažje najti, vaš blog pa bo izgledal, kot ste si že od nekdaj želeli.

Izkoristite priložnost in registrirajte domeno .blog čim prej. Ne čakajte, da vas kdo prehiti!

Vir: Ste že registrirali svojo .blog domeno?

Comments are closed.