Je posodabljanje spletne strani res nujno?

Na vprašanje iz naslova najhitreje odgovorimo s kratkim in odločnim DA! Vzdrževanje spletnih strani je ključnega pomena, ko govorimo o varnosti spletnega mesta pred nezaželenimi vdori in tudi v smeri pravilnega delovanja same spletne strani in njenih orodij.

Posodabljanje spletne strani

A vzdrževanje spletnih strani ni samo to. Vzdrževanje delimo na tehnično in vsebinsko, ki pa je prav gotovo prav tako pomembno za uspešnost vašega posla. V podjetju si enostavno morate vzeti čas za ta nujen segment tekočega dela ali pa zadeve prepustiti zunanjim strokovnjakom.

Kaj je tehnično vzdrževanje spletnih strani?

Pri tehničnem vzdrževanju vašega spletnega mesta govorimo o različnih posodobitvah programske opreme, optimizaciji kode in podobno. Vzemimo za primer, da ste lastnik WordPress spletne strani, ki potrebuje redne mesečne posodobitve. Govorimo o posodobitvah WordPress jedra in pripadajočih vtičnikov.

Zastareli vtičniki namreč ne delujejo tako, kot je treba, in lahko povzročijo celo sesutje vaše spletne strani. Prav tako bo vaša spletna stran zaradi neposodobljenih vtičnikov postala lahka tarča za nepridiprave in zlonamerne kode.

Vsebinsko vzdrževanje spletnih strani

Pri tej vrsti vzdrževanja govorimo o ažurnosti vaših objav, člankov in morebitnih sprememb ter podatkov na spletni strani. Morda želite vsak teden objaviti članek na blogu, pa za to le stežka najdete čas. Morda vsebinskega vzdrževanja niti ne potrebujete vsak mesec, pač pa le nekajkrat letno.

Lahko se znajdete v situaciji, ko vam je spletno stran postavil nekdo, ki ga ne morete več priklicati. Ali pa se morda niti ne ukvarja več s tem poslom, vi pa boste nujno potrebovali popravke na spletni strani ali kakšne tehnične posodobitve. V tem primeru boste veseli dejstva, da so na trgu spletne agencije, kot je agencija Primoss, kjer vam bodo z veseljem prisluhnili in poskrbeli za vzdrževanje spletnih strani.

Če ste se še nekaj minut nazaj spraševali, ali je posodabljanje vaše spletne strani zares nujno, potem verjetno zdaj te dileme ni več. Posodobite jo čim prej, da ne bo prepozno.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*