Stanovanjska vrata v bloku morajo biti usklajena

Minuli vikend sva z možem peljala otroke v živalski vrt v Ljubljani. Nazaj grede smo se oglasili še na obisku pri dobri prijateljici, ki jo zaradi geografske oddaljenosti redko obiščemo. Že ko smo zavijali na parkirišče pred njihovim blokom, sem videla čudovita nova vhodna vrata iz lesa, kako se bohotijo v pomladanskem soncu. Težko sem čakala, da vidim, če res prav vidim. Namreč sama sedim v izvršnem odboru našega bloka, kjer potekajo pogajanja o novih vhodnih vrati že kar nekaj let.

Zunanja lesena vrata

V glavnem, vhodna vrata pri prijateljih so me navdušila, sezula pa so me stanovanjska vrata v bloku. Tako čudovitih namreč že dolgo nisem videla. In ko sem se malo sprehodila po hodniku in ugotovila, da so vsa notranja vhodna vrata v stanovanja nova, lepa in lesena, sem se zgrudila in se vprašala »kakšna blokovska vrata imajo ponekod,« skoraj sem se sesedla.

Kako jim je uspelo doseči dogovor, da so prav vsi zamenjali vhodna vrata in predvsem koliko jih je ta investicija stala. Komaj sem čakala, da je prijateljica odprla vhodna vrata v stanovanje, da sem po začetnem uvodnem vljudnem pozdravljanju lahko »napadla« z vprašanji. Prijateljica in njen mož sta bila seveda oba navdušena nad mojim navdušenjem in sta z veseljem z mano delila vse podrobnosti. Cenik notranjih vhodnih vrat, da se giblje od nekaj sto evrov do precej višjih vsot in da se splača malo preveriti cene notranjih vhodnih vrat na sploh, a da so bili oni kot celoten blok in kot posamezna enota zelo zadovoljni z izbranim proizvajalcem oz. izdelovalcem. Vsa vhodna vrata so namreč izdelana po meri.

Lesena stanovanjska vrata

Prijateljica je bila celo tako zadovoljna z vhodnimi notranjimi vrati, da je pri istem ponudniku naročila še lesena notranja vrata. Povem vam, stanovanje je šele sedaj dobilo svojo mogočno podobo. Že lep čas ali sploh še nikoli nisem videla tako lepih modernih notranjih vrat. Še moja hči, ki šteje le tri leta, je s svojo malo ročico vztrajno božala po njih in bila nadvse navdušena nad gladkimi notranjimi vrati. Prijateljičin mož mi je pokazal tudi ponudbo vhodnih vrat v stanovanje in priznati moram, bila sem pozitivno presenečena. Za vse varnostne, estetske in varčne komponente, ki jih proizvajalec ponuja  in zagotavlja, se cene vhodnih vrat gibljejo v razmeroma ugodnem rangu.

Svojega navdušenja kakopak nisem mogla skriti, vse sem poslikala s fotoaparatom, vzela kataloge vhodnih in notranjih vrat, ki jih je prijateljica še hranila, skrbno pospravila v torbico vse cenike vhodnih vrat in še enkrat obhodila najprej stanovanje in kasneje hodnik bloka. Tako je lepo. Ko smo pozno ponoči z družino prispeli domov, sem se ob pogledu na našo pisano paleto stanovanjskih vrat v bloku ponovno zgrozila in nemudoma poslala elektronsko sporočilo, s katerim sem sklicala krizni sestanek z naslovom Vhodna vrata v stanovanje iz lesa!

Comments are closed.