Lokalni prezračevalni ventili Fresh

Kakovost bivanjskih prostorov je v veliki meri odvisna od prezračevanja, saj je s kisikom obogaten in prečiščen zrak bistvenega pomena za dobro počutje. Klasično prezračevanje z odpiranjem oken, pri katerem prihaja do velikih energijskih izgub, poleg tega pa nimamo pri njem nobenega nadzora nad količino in kakovostjo novega zraka, v sodobnih domovih zamenjuje tako imenovano prisilno zračenje ali rekuperacija.

Lokalni prezračevalni ventil Fresh

Podjetje Varme v ta namen ponuja izdelke znamke Fresh, ki združujejo rekuperatorje, prezračevalne ventile za lokalno prezračevanje in vse ostalo, kar je potrebno za kakovostno zračenje. Sem sodijo komore, cevi, filtri in podobno.

Kaj omogoča lokalno prezračevanje?

Prezračevalne naprave, ki so se nekoč uporabljale zgolj za poslovne in industrijske stavbe, so z znamko Flexit na voljo tudi za zasebne stanovanjske zgradbe. Delujejo s pomočjo rekuperatorja oziroma prezračevalne enote, ki se montira na steno ali postavi na tla. Rekuperatorji Flexit dosegajo energijski razred A+, upravlja pa se jih prek sodobnega krmilnega sistema, kar pomeni, da je prezračevanje povsem enostavno.

Za lokalno prezračevanje posameznega prostora (pri čemer velja poudariti, da se seveda lahko prezračujejo tudi prostori brez oken, kar pri klasičnem zračenju ni mogoče), se uporablja Fresh ventilator za montažo na steno, skozi katerega se v posamezni prostor dovaja svež zrak, ne da bi pri tem prihajalo do toplotnih izgub. Prav zato je lokalno prezračevanje prostorov tudi ekološko, zanj pa si lahko pridobite subvencijo Eko sklada.

Rekuperator skrbi za lokalno prezračevanje preko instalacije fleksibilnih cevi in komor, v sobe pa se namesti ventilator za stensko montažo Fresh, ki je lahko klasičen ali termostatski. Ta je že opremljen s filtri, kar zagotavlja prečiščevanje zraka, ter tudi z odvodom kondenzacije. Ker je stenski ventilator majhen, najbolj pogosto s premerom 100 mm, je v prostoru nemoteč in tako rekoč neopazen.

Bi tudi vi želeli poskrbeti, da boste imeli v svojem novem domu svež in čist zrak, ne da bi za to morali odpirati okna? Potem so Flexit prezračevalne naprave za rekuperacijo gotovo najboljša rešitev.

Comments are closed.