Kaj morate vedeti pred nakupom vzmetnice?

Vaš sleherni dan se običajno prične in konča v postelji. Na njej prespite kar tretjino svojega življenja. Kakovost vašega spanca je odvisna od izbire postelje, še bolj pa je pomembno njeno jedro, ki je lahko iz lateksa, pene, vzmetnice, vodnega ali zračnega jedra.

Nakup vzmetnice

V prispevku namenjamo največjo pozornost vzmetnicam, od katerih je najbolj odvisno, kako dobro boste spali in kako naspani se boste prebujali. Spoznajte različne tipe ležišč in izvedite, kateri izmed njih bi za vas predstavljal optimalno izbiro.

Za še več informacij se obrnite na spletno mesto https://megapohistvo.si/vzmetnica-140×200-cm, kjer na vas čakajo vrhunske vzmetnice po zelo ugodnih cenah.

Najpogostejši tipi vzmetnic

Zagotovo marsikdo med vami ne ve, da so bile prve vzmetnice podložene mreže za žimaste nadvložke. Za njimi so se pojavile šlarafijske vzmetnice, ki jih nekateri med vami uporabljate še danes. Vzporedno z njimi so se na prodajnih policah pojavila še tako imenovana ležišča bonell.

Vzmetnica z bonell vzmetenjem

V zadnjih letih so se vzmetnice z žepkastimi vzmetmi zelo izboljšale. Sestavljene so še iz različnih plasti drugih materialov. Najboljše izvedbe so obdane z vsaj še enim jeklenim okvirjem, ki še dodatno ojača jedro vzmetnice. Osnova takšnega ležišča je žepkasto vzmetenje.

Vzmetnica z žepkastim vzmetenjem

Odlična izbira so tudi vzmetnice iz lateksa. Od preostalih se razlikujejo po jedru, ki je izdelano iz drevesne smole kavčukovcev. Za lateks je značilno, da je zelo elastičen in se odlično prilagaja obliki telesa. Celična struktura in penjenje mu zagotavljata kakovosten pretok zraka. Lateks obenem velja še za zelo higieničnega, antibakterijskega ter antistatičnega. Posledično nase ne privablja prahu. Vzmetnice iz lateksa vam bodo tako ponudile maksimalno udobje in pravilno ortopedsko lego hrbtenice.

Vzmetnica iz lateksa

Morda ste že opazili, da je trg preplavljen tudi z vzmetnicami iz pene. V osnovi boste lahko izbirali med poliuretansko, hladno pihano in spominsko peno. Za vse tri vrste vzmetnice velja, da vam bodo prav tako omogočale kreposten počitek in dober spanec.

Vzmetnica iz pene

Predstavili smo vam najpogostejše tipe ležišč. Svetujemo vam, da ponudbo preverite v spletni trgovini Mega Pohištvo, kjer so vam na voljo vzmetnice s klasičnim in žepkastim vzmetenjem, ležišča iz pene, pa tudi posteljni podi, posteljni okvirji in ostalo pohištvo vrhunske kakovosti.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*