Potrebujete inštrukcije fizike?

Inštrukcije fizike so med najbolj pogostimi inštrukcijami, potrebne pa so predvsem za gimnazijce ter dijake na tehnično naravoslovnih smereh, torej elektro, strojne, kemije … Inštrukcije fizike se pogosto pričnejo že kar v prvem letniku srednje šole in se nadaljujejo vse do mature. In zakaj so tako zelo potrebne?

Inštrukcije fizike

Fizika se zdi marsikateremu dijaku, ki pri njej potrebuje pomoč, sicer povsem razumljiva, saj se v srednji šoli ukvarjajo predvsem z osnovnimi fizikalnimi pojavi, ki jih je mogoče opazovati tudi v vsakdanjem življenju. Takrat torej ni težave, da fizike ne bi bilo mogoče razumeti. Je pa res, da je potrebno te fizikalne pojave spremeniti v pravila in formule, kar so seveda že naredili utemeljitelji posameznih fizikalnih zakonov. Inštrukcije fizike torej niso v prvi vrsti tiste, ki bi se ukvarjale z zapletenimi razlagami. Potreben je le primer ali dva, pa dijak takoj razume, o čem govorimo. Inštrukcije fizike se najbolj ukvarjajo s samo vadbo reševanja primerov, torej računskih nalog, pri katerih je potrebno posamezno fizikalno pravilo oziroma zakon uporabiti v praksi. To pomeni, da je potrebno poznati pravilno uporabo posameznih formul, ki smo se jih pred tem že naučili. Inštrukcije fizike morajo torej poskrbeti za praktično delo, kajti fizika ima prav gotovo namen, da jo uporabljamo v praksi.

Inštrukcije fizike večinoma potekajo individualno, mogoče pa se je odločiti tudi za inštrukcije v skupini, še zlasti, če se za skupinske inštrukcije fizike dogovorijo dijaki, ki imajo težavo z isto učno snovjo (torej dijaki istega letnika). Tako si lahko starši znižajo stroške plačila, dijaki sami pa imajo več spodbude in si lahko tudi med seboj pomagajo, kadar naletijo na težavo pri reševanju primerov.

Comments are closed.