Podjetje z več kot 40-letno tradicijo obdelave kovin

Če za vse vrste dejavnosti velja, da so potrebne določene izkušnje s posameznega področja, pa je to še toliko bolj pomembno v kovinsko predelovalni industriji. Upravljanje z zahtevnimi stroji, računalniškimi programi za razrez in oblikovanje kovin, različni postopki varjenja in še bi lahko naštevali.

Podjetje Kovinc

Končni izdelek mora ustrezati določenim zahtevam, ki so opisane v strokovni literaturi in so podane s strani organov, ki skrbijo za ta del. V kolikor želi podjetje izkazati svojo sposobnost in usposobljenost, mora pridobiti nekaj certifikatov kakovosti, ki zagotavljajo, da bodo tam naročniki prejeli le najboljše.

Spoznajte podjetje Kovinc d.o.o.

Podjetje Kovinc se lahko pohvali z več kot 40-letno tradicijo obdelave kovin. V tem času so konstantno napredovali, rasli in se razvijali. O tem priča tudi najsodobnejša oprema za predelavo kovin in trenutno že 70 zaposlenih delavcev z ustrezno izobrazbo, ki jo redno dopolnjujejo in nadgrajujejo s pridobivanjem zahtevanih certifikatov.

Več o podjetju Kovinc: https://www.kovinc.de/

Podjetje je specializirano za 4 osnovne proizvodne programe:

  • program kovinske notranje in zunanje opreme,
  • program težjih varjenih kovinskih konstrukcij,
  • kovinska oprema voznega omrežja za elektrifikacijo železnic,
  • program varjenih kovinskih konstrukcij za strojegradnjo.

Kakovost izdelave zagotovljena

V kovinsko predelovalni industriji obstaja več indicev, da gre za podjetje s kvaliteto. Eden teh je zagotovo strokovno usposobljen kader. Govorimo tako o delavcih kot tudi o vodilnem kadru, ki vodi posel in nadzoruje delo.

Naslednji v vrsti so pridobljeni certifikati kakovosti. Ti nikakor ne pridejo sami po sebi, pač pa je potrebno zadostiti določenim, precej strogim kriterijem in pogojem, ter izkazati obilo ustreznega znanja. V podjetju Kovinc so pridobili vse potrebne certifikate:

  • ISO 9001: zagotavlja, da v podjetju sledijo pošteni, etični in odgovorni kulturi dela, katere rezultat so izdelki vrhunske kakovosti.
  • EN 1090: certifikat za dokaz o kakovosti, mehanski odpornosti in stabilnosti jeklenih konstrukcij.
  • ISO 3834-2: najzahtevnejši certifikat na področju ocenjevanja tehnične in kadrovske sposobnosti pri izvajanju varilskih del.
  • ISO 14001: certifikat, ki priča o odgovornosti podjetja do okolja.
  • ISO 45001: certifikat, ki priča o zavezanosti visoki poslovni kulturi ter dobri praksi pri vodenju in upravljanju s človeškimi viri.

Poleg naštetih certifikatov je podjetje Kovinc tudi prejemnik AAA certifikata odličnosti.

Z mislijo na zaposlene in okolje

Veličina posameznega podjetja se kaže tudi v skrbi za svoje zaposlene. Ti so v podjetju Kovinc vsekakor na prvem mestu, kmalu za tem pa sledi skrb za okolje. Kljub konstantni širitvi proizvodnje je namreč mogoče obvladati in celo zmanjšati vpliv na okolje.

To dokazujejo v omenjenem podjetju, saj z modernizacijo strojne opreme in orodij skrbijo za zmanjšanje potrebe po električni energiji, z optimizacijo dela pa dosegajo karseda minimalno količino odpadnega materiala. Ta podatek je dobrodošel tako za podjetje kot za okolje, saj pomeni znižanje stroškov ob zmanjšanju škodljivega vpliva na okolje.

Domači in tuji poslovni partnerji

Da gre za podjetje, ki od sebe daje zgolj najbolj kakovostne proizvode, pričajo tudi uspešne zgodbe, ki so za njimi. Sodelovanje s podjetji, kot so Petrol, TPV, Elan Inventa in mnoga druga – tako domača kot tuja, je vsekakor eden izmed pokazateljev za visoko strokovnost podjetja.

Če želiš biti danes konkurenčen na tem področju, moraš znati narediti marsikaj. In v podjetju Kovinc se tega zavedajo, zato ne čudi, da izvajajo tako različne produkte, kot so težke kovinske konstrukcije, avtobusna postajališča, opremo za elektrifikacijo železnic, kovinske izdelke in opremo ter marsikaj drugega.

Zagotovo bodo veseli tudi vašega povpraševanja in vam z veseljem strokovno svetovali.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*