Kontrola pristopa za apartmaje

Turizem je gotovo ena najbolj prijetnih dejavnosti, hkrati pa tudi ena najbolj napornih. Ves čas je potrebno misliti na dobro počutje in zadovoljstvo strank, pri tem pa še vedno misliti tudi na dobrobit posla. V času, ko se turistični ponudniki srečujejo z neljubimi pretresi, ki so marsikje po svetu povsem zamajali tudi ekonomijo celih držav, moramo tudi pri nas poskrbeti za povečanje varnosti. Gostje morajo vedeti, da se jim ne more pri nas zgoditi prav nič, in to ne le na podlagi obljub in zagotovil, temveč s sodobnimi tehnološkimi rešitvami.

Kontrola pristopa

Vsak turistični objekt si želi zapolniti svoje kapacitete, zato se trudi za čim večjo kvantiteto gostov. To pomeni, da je frekvenca ljudi, ki prihajajo in odhajajo, izjemno velika, s čimer se običajno zniža nadzor. Da ne bi bilo tako, lahko poskrbi avtomatizacija stavb. Kontrola pristopa se lahko hitro doseže z uporabo elektronskih kljuk, ki onemogočajo zlorabe. Inteligentna soba oziroma pametni apartma tako preprosto skrbi, da kontrola pristopa omogoča uporabo prostorov zgolj osebam, ki imajo pri sebi kartico. Ta se uporablja namesto ključa, za odčitavanje njenih pravilnih nastavitev pa skrbi elektronska kljuka z RFID bralnikom.

Kontrola pristopa za apartmaje

Kljuka vrata odpira zgolj v primeru, da je kartica pravilno programirana oziroma daje osebi, ki jo nosi, možnost vstopa. Kontrola pristopa pa ne pomeni zgolj vstopa v posamezno sobo ali posamezni apartma. Ustrezno programirana kartica lahko nudi tudi dostop do drugih prostorov, ki so namenjeni skupni uporabi (na primer savne) ali pa omogoča tudi dostop do kompleksa z avtomobilom.

Elektronska kljuka z bralnikom pa ne skrbi zgolj za to, da se vrata odpirajo, temveč je zanjo značilna tudi drugačna kontrola pristopa. Vsi vstopi se namreč zabeležijo, tako je mogoče preveriti, kdaj je bila posamezna kartica uporabljena za posamezen vstop.

Kaj je inteligentna soba?

Sistemi za pametne sobe se lahko uporabljajo tako za hotelske sobe kot za apartmaje, z njimi pa si ne zagotovimo zgolj varnosti, temveč lahko gostu ponudimo tudi večje udobje, sami pa prihranimo pri stroških obratovanja. Pametna soba ne uporablja kartic zgolj za to, da se opravlja kontrola vstopa, ampak tudi v povezavi z odložilnikom kartic. Ko gost vstopi in »ključ« vstavi v odložilnik kartic, se v sobi oziroma apartmaju aktivirajo najrazličnejši sistemi, ki sicer niso potrebni.

Inteligentne hotelske sobe

Inteligentna soba poskrbi za vključitev ventilacije, za možnost hlajenja in ogrevanja, upravljanje svetil, aktivira se televizija in komunikacijske naprave … Vse to prinaša gostu udobje, ki si ga lahko prilagaja, upravnikom pa znižuje stroške, saj v sobi ni nikoli po nepotrebnem vključenih naprav, ki porabljajo energijo.

Na koga se obrniti za pametno avtomatizacijo objekta?

Slovensko podjetje Andivi se že vrsto let ukvarja z avtomatizacijo stavb. Pohvalijo se lahko tako z referencami glede avtomatizacije bolnišnic, šol in vrtcev, pa tudi hotelov in apartmajskih stavb.

Področje avtomatizacije oziroma pametnih stavb pokrivajo v celoti, kar pomeni, da se vključijo že v fazi samega načrtovanja. Poleg tega vam svetujejo, kako posamezne sisteme in njihovo upravljanje kar najbolje zastaviti, da se bodo gostje počutili varno in udobno, hkrati pa bo vam prihranjenega kar največ dela in stroškov. Za potrebe avtomatizacije stavb se obrnite na podjetje Andivi!

Comments are closed.