Kako uporaben je strešni šotor v resnici?

Strešni šotor

Kampiranje je brez dvoma eden najbolj osvobajajočih načinov pobega iz vsakdanjega vrveža. Vonj svežega zraka, šumenje listja in neprimerljiv pogled na zvezdno nebo ponoči – vse to so trenutki, ki kampiranje spreminjajo v nepozabne dogodivščine. Vendar pa se postavitev klasičnega šotora večkrat sprevrže v pravo malo dogodivščino, ki lahko zmanjša užitek in prinese nepotrebne preglavice.

Na tem mestu vstopijo v igro inovativne rešitve, ki omogočajo hitro in enostavno postavitev prenočišča, med katerimi se strešni šotori izkažejo kot idealna izbira. Ko se znajdemo v osrčju narave, želimo čim prej uživati v miru in lepotah okoli nas, ne pa se ukvarjati s kompliciranimi postopki postavljanja klasičnega šotora.

Izbrati klasičen ali strešni šotor?

Namestitev palic, razporeditev platna, pravilno zategovanje vrvi. Vse to pri klasičnem šotoru zahteva svoj čas in veščine, ki jih morda nismo najbolj vešči. Poleg tega lahko hitro spreminjajoče vremenske razmere dodatno zapletejo situacijo.

Thule strešni šotor Tepui Ayer 2
Thule strešni šotor Tepui Ayer 2 (Extremevital)

Prav zato mnogi avanturisti iščejo ustrezne alternative, ki bi jim omogočile, da se osredotočijo na bistvo, povezavo z naravo in odmaknjenost od vsakodnevnega stresa. Strešni šotor imate lahko postavljen v slabi minuti, brez posebnega znanja in predpriprave!

Prednosti strešnih šotorov

1. Hitra in enostavna postavitev

Strešni šotor, ki je nameščen na strehi vozila, je navadno postavljen v nekaj minutah. V primeru modela s trdo lupino še prej kot v minuti, saj se šotor v resnici postavi sam od sebe. Nekoliko več dela, a ne preveč, je z mehkejšo različico strešnega šotora.

Thule strešni šotor Tepui Explorer Kukenam 3
Thule strešni šotor Tepui Explorer Kukenam 3 (Extremevital)

Namestitev slednjega poteka s pomočjo teleskopskih palic znotraj šotora in nekaj vrvic. V primerjavi s trdo streho, mehki strešni šotori terjajo nekaj več časa pri postavljanju, hkrati pa so v vetru bolj hrupni in dovzetni za vlago, podobno kot običajni kamp šotori. Vse našteto pa je na koncu vendarle odvisno tudi od znamke in modela šotora.

2. Odmaknjenost od mokrih tal in insektov

Še ena prednost strešnega šotora pred klasičnim tiči v dejstvu, da je postavljen na strehi vozila in ne na tleh, ki so lahko namočena, hladna ali vroča. Prav tako nas v šotoru sredi noči skrbi, da bi vanj kaj prilezlo.

Thule strešni šotor Tepui Foothill
Thule strešni šotor Tepui Foothill (Extremevital)

V strešnem šotoru za kaj takšnega skoraj ni možnosti, saj se bodo morebitni nočni vsiljivci zgolj sprehodili mimo avtomobila, na katerem boste uživali kakovosten spanec, pred komarji pa vas bodo zaščitili komarniki, nameščeni na odprtinah za okna.

3. Prilagodljivost različnim terenom

Ne glede na to, ali so tla na mestu kampiranja trda, mehka, prepredena s skalami ali kamenjem, vas to v primeru strešnega šotora ne bo več skrbelo. Nič več iskanja mest za zabijanje klinov in hudovanja, ko se zvijejo zaradi kakšne kamnine.

4. Prihranek prostora pri prevozu in shranjevanju

Še posebej strešni šotor s trdo lupino se izkaže pri prevozu, saj nam lahko služi kot strešni kovček, s čimer sprostimo prostor v prtljažniku in kabini avtomobila. Strešni šotor je tako ves čas na dosegu roke, hkrati pa vanj pospravimo še nekaj prtljage, za katero bi nam sicer zmanjkalo prostora v avtomobilu.

Strešni šotori Thule – kakovost in udobje

Na trgu je na voljo nekaj različnih znamk in modelov strešnih šotorov, a ko iščemo kakovost, zagotovo ne moremo mimo znamke Thule. Spoštovana znamka, ki jo prepoznajo vsi vozniki in lastniki avtomobilov, saj so njihovi strešni kovčki eni najbolj kakovostnih na trgu.

Thule strešni šotor Tepui Basin
Thule strešni šotor Tepui Basin (Extremevital)

Ker so se lotili tudi izdelave strešnih šotorov, je jasno, da gre zaupati njihovemu znanju, uporabi kakovostnih materialov in dizajnu, ki je vedno oblikovan z mislijo na kar najmanjšo porabo goriva in praktično uporabo.

Za konec vam predstavljamo še štiri visoko kakovostne Thule strešne šotore:

  • Strešni šotor Tepui Ayer 2 – cenovno izjemno ugoden, trpežen strešni šotor za dve osebi, izdelan iz materiala, ki je odporen proti UV žarkom in plesni, ki tako zelo rada napade klasične šotore.
  • Strešni šotor Tepui Explorer Kukenam 3 – za razliko od prej omenjenega strešnega šotora ta model nudi dovolj prostora za spanje do treh oseb.
  • Strešni šotor Tepui Foothill – pospravljen zaseda izjemno malo prostora, kar omogoča prevoz dodatne opreme, kot so kolesa, supi, kanuji in ostalo. Ponaša se s posebnimi strešnimi okni, ki omogočajo prekrasen razgled na nočno nebo, njegova nizko profilna in simetrična zasnova pa omogoča namestitev na obe strani vozila ter enostavno odstranitev in shranjevanje izven sezone.
  • Strešni šotor Tepui Basin – izjemen strešni šotor s trdo lupino nudi zavetje in prostor za spanje do dveh oseb, se enostavno pospravi in zloži, med prevozom pa služi celo kot strešni kovček.

Opravite nakup strešnega šotora Thule v trgovini z opremo za šport in prosti čas – Extreme Vital.

Comments are closed.