Kako naj osvetlim stopnišče?

Naše zunanje stopnišče pred hišo je trenutno zelo slabo osvetljeno. Nekaj malega svetlobe prihaja od javne razsvetljave, ki je postavljena ob cesti pri hiši. A kljub temu je ob trdni temi naše stopnišče kar slabo osvetljeno in mogoče celo nevarno. Razmišljala sem o zunanji razsvetljavi, ki bi bila nameščena na fasadi naše hiše in bi osvetljevala celotno stopnišče do vhoda, ki se nahaja v prvem nadstropju. A to ne bi smela biti luč na stikalo, morali bi uporabiti senzor.

Osvetlitev stopnišča

Pobrskala sem po spletu in različnih spletnih trgovinah. Na tržišču je res cela poplava izdelkov s senzorji gibanja. V mojem primeru bi potrebovala led reflektor s senzorjem. Potrebovala bi takšnega, ki bi osvetlil celo površino. Moral bi se prižgati ob gibanju pod stopniščem oz. pri vhodnih vratih, zato bi potrebovala dva senzorja ali senzor s širokim kotom zaznave gibanja. Svetloba bi morala biti šibka, saj bi osvetlila stopnišče le toliko, da je vidnost za hojo primerna. Nočem pa, da bi premočna svetloba svetila tudi v notranjost hiše.

Bogata spletna ponudba

LED reflektor s senzorjemLED reflektorji s senzorjem so eden izmed bolj prodajanih artiklov med svetili. Uporabni so pri garažnih prostorih, pri vhodih v hiše, pri stopniščih, na dvoriščih in tako dalje. Odločila sem za nakup reflektorja z zelo širokim kotom zaznave gibanja.

Na senzorju lahko nastaviš tudi občutljivost, torej ali se prižge že z najmanjših gibom, kot je na primer odpadli list z drevesa. Lahko pa nastaviš tudi nizko občutljivost, da se moraš dejansko premikati pred senzorjem in se nato reflektor prižge.

Različni cenovni razredi

Cene in kakovost LED reflektorjev s senzorjem so zelo različne. Od najcenejših, za katere nikoli ne veš, koliko časa bodo delovali, če sploh bodo. Potem je tu srednji cenovni razred, ki za nezahtevne uporabnike nudi dovolj kvalitetno svetilo. In še kvalitetnejši oz. dražji LED reflektorji s senzorjem, ki zadovoljijo še tako zahtevnega uporabnika.

Sama sem izbrala srednji cenovni razred in sem s svojim novim LED reflektorjem zelo zadovoljna. Moje stopnišče je lepo osvetljeno in senzor ob gibanju pravilno deluje.

Comments are closed.