Izvijači za vsakega mojstra

IzvijačiČe želite doma karkoli postoriti, potem zagotovo potrebujete kar nekaj orodja – tako ročnega kot električnega oziroma baterijskega. Od vsega pa pridejo najbolj prav zagotovo izvijači, s katerimi opravimo večino dela oziroma poskrbimo za največ popravil.

In kako izbrati med izvijači, da boste imeli vedno pri roki vse, kar potrebujete?

Najboljšo osnovo zagotovo predstavljajo tako imenovani električarski izvijači v kompletu. V njem boste našli tako ploščate kot križne izvijače različnih dimenzij, ki jih lahko uporabljate tudi ob prisotnosti električnega toka, saj so izvijači izolirani – sicer pa so dobri tudi za vsako drugo privijanje ter odvijanje vijakov s klasično ali križno glavo. V kompletu pa niso zgolj izvijači, temveč tudi preizkuševalec toka, ki vam bo zagotovo prišel prav.

Unior inbus izvijač

Poleg običajnih so za delo nujni tudi tako imenovani inbus izvijači, ki skrbijo za privijanje ter odvijanje vijakov s šestkotno glavo. Najbolj praktični so, če jih uporabljate skupaj s T ročajem, da lahko v vijačenje vložite več moči. Vsi izvijači naj bodo kaljeni oziroma kromirani, priročna je magnetna konica, prav tako pa naj imajo ergonomsko oblikovan ročaj. Boljši oprijem vam bo namreč zagotavljal večji vrtilni moment in preprečeval zdrse. Če je v ročaju luknja, pa lahko dodamo tudi dodatno ročico.

Izvijač z nastavki

Seveda pa izvijači niso vse, kar potrebujete. Pogosto so potrebni tudi cevni ključi, klasični ključi, klešče in podobno.

Baterijski vrtalnikČe so izvijači pri vašem delu pogosto potrebni, potem zagotovo velja razmisliti, ali ne bi ročno orodje zamenjali za električnega oziroma baterijskega. Namesto izvijačev si raje priskrbite baterijski oziroma akumulatorski vrtalnik, ki ga lahko uporabljate tudi za vijačenje, delo pa bo z njim precej bolj enostavno. Glejte le, da bo baterijski vrtalnik dovolj kakovosten, da ga boste lahko dolgo uporabljali, še posebej, če ga nameravate dejansko uporabljati tudi za vrtanje, predvsem pa poskrbite za kakovostno baterijo, ki se ne bo prehitro izpraznila.

In kje so vam izvijači in drugo kakovostno orodje, ki ga potrebuje vsak mojster, na voljo? Vse lahko naročite kar preko spleta, in sicer v spletni trgovini Misaron.

Comments are closed.