Pomembno pri izbiri klimatske naprave

V poletnih mesecih je povpraševanje po klimatskih napravah vselej visoko. Splošno vzdušje in počutje je v vročih prostorih enostavno neznosno, pregrete pisarne pa nikakor ne nudijo zavetja ljudem, ki morajo misliti na delo in ne na to, kako bi se ohladili.

Izbira klimatske naprave

Optimalna temperatura v okolju, bivalnem ali delovnem, je tako ključnega pomena za kvaliteto bivanja ali izvajanja storitev. Na trgu je kar nekaj ponudbe klimatskih naprav, a je potrebno biti pred nakupom pozoren na določene detajle, ki na koncu odločajo o tem, ali bomo z napravo zadovoljni in kaj bo na investicijo porekla naša denarnica.

Kako izbrati pravo klimo?

Klimatske naprave znamke Orca so zagotovo ene tistih, ki ne razočarajo. Ker moramo biti pred nakupom dobro informirani in se vprašati po ključnih točkah, je pomembno vedeti naslednje.

  • Kako velik prostor želite ohladiti? Kvadratura stanovanja, pisarne ali katerega drugega prostora je ključnega pomena pri izbiri klimatske naprave z optimalno močjo. To bo na koncu odločalo pri tem, ali boste dosegli želeno temperaturo v stanovanju in kakšen bo strošek električne energije.
  • Kako »pametna« je klima, ki jo kupujete? Na trgu so namreč na voljo že zelo dovršene klimatske naprave, ki dobesedno vedo, ali je kdo v prostoru ali ne, in znajo tudi prilagajati temperaturo glede na prednastavljene nastavitve.
Stenska klimatska naprava Orca
Stenska klimatska naprava Orca
  • Kako zahtevna je klimatska naprava za upravljanje in vzdrževanje? Želeli si boste, da je naprava enostavna za uporabo, ob tem pa seveda tudi za vzdrževanje. Ne želite si namreč, da bi bilo potrebno za vsako malenkost klicati serviserja. Dandanes so na voljo klimatske naprave s filtri, ki se čistijo samodejno.

Notranja ali zunanja klima?

Notranje klime pridejo še posebej v poštev v primeru, ko na zunanjo stran objekta ne smete montirati zunanje enote. Želeli si boste tudi, da bo vaša klima delovala brez težav in predvsem tiho. Nihče si namreč ne želi imeti v stanovanju ali pisarni nad glavo kakšne glasne, ropotajoče škatle.

Vsekakor o vsem povprašajte tudi strokovnjaka na prodajnem mestu, ki vam bo znal glede na vaše potrebe in objekt najbolje svetovati.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*