Hitra pošta za hitro dostavo

Če ste se odločili, da boste nekomu poslali paket, lahko to storite na več različnih načinov. Hitra pošta, navadna pošta, osebna dostava, preko kurirske službe ali preko prijateljev – to so vse možnosti, ki jih lahko uporabite, seveda pa smo verjetno kakšno tudi izpustili. Hitra pošta je zagotovo med bolj popularnimi, saj omogoča, da se pošiljka zelo hitro pošlje iz enega kraja na drug kraj, pri tem pa vam ni treba biti v skrbeh, da bi jo na poti poškodovali in bili za to odgovorni.

Hitra pošta

Če bi se paketu kaj zgodilo, je zavarovan, seveda pa imate tako vi kot tudi stranka vseeno s tem nekaj nevšečenosti. A nedvomno manj, kot bi jih imeli, če bi se vam to zgodilo ob lastni dostavi.

Navadna pošta je doma skoraj v vsakem kraju

Navadna pošta se od hitre pošte malce razlikuje, saj je mogoče paket oddati na eni od mnogih poslovalnic, ne pridejo pa k vam na dom, tako kot to naredijo praktično vse kurirske službe. Prednost poslovalnic je tudi v tem, da lahko paket pri njih počaka na prejemnika. Poštarjem se na terenu neštetokrat dogodi, da so imeli paket s seboj, potem pa ni bilo doma stranke in so ji bili na koncu primorani v nabiralniku pustiti pisno obvestilo, da jo na pošti čaka paket.

Pošta

Stranka ga lahko dvigne pogosto že isti dan, največkrat pa od naslednjega dne dalje, in sicer v roku, ki je na listku naveden. Ta rok je običajno nekje od 8 do 21 dni, redkokdaj pa manj kot 8, saj bi mnogi tako zašli v težave takrat, ko bi jim pošto pošiljali ravno v trenutku, ko so denimo odšli za en teden na morje.

Izjemne hitrosti, kadar je to nujno

Kadar se stranki zelo mudi in bi rada paket prejela praktično takoj, torej v roku ure, dveh ali kaj podobnega, se lahko poslužite tudi ekspresne pošte. Ekspresna pošta deluje podobno kot hitra pošta, le da se paket prevzame praktično z najbližjim kurirjem in se ga takoj odnese k stranki. Tudi če je potrebno oditi v kak drug kraj ali čez polovico države, to kurirske oziroma dostavne službe ne bo motilo. Seveda bo strošek pošiljanja toliko višji kot pri navadnih pošiljkah, vendar zato se pač reče ekspresna oziroma hitra pošta – ker je preprosto storitev opravljena v najkrajšem možnem času.

Ekspresna pošta

Eden večjih problemov dostavnih služb je ta, da največkrat dostavljajo pakete v dopoldanskem času, ko so ljudje na fakultetah, v šolah in v službah. Da bi vse skupaj olajšali, so v zadnjem času odprli množico avtomatov, kjer lahko z obvestilom oziroma šifro dvignete paket tudi popoldan ali celo preko noči, torej 24 ur na dan. Tam vas paket preprosto počaka, če pa ga ne boste dvignili v določenem času, bo poslan nazaj pošiljatelju.

Comments are closed.