5 prednosti lesene ograje

Ko si okoli hiše ali vrta zaželimo ograje, se pojavi vprašanje, kakšna naj bo. Žičnata, kovinska ali morda lesena? Marsikdo se na pamet odloči za na videz najenostavnejšo različico in pri tem stori napako, ki jo kasneje obžaluje. Dejstvo pa je, da imajo lesene ograje zagotovo svoje prednosti, ki jih nikoli ne boste obžalovali.

Lesena ograja

Les je že v osnovi lep, daje naraven videz in polepša okolico, kjerkoli se pojavi. Prav nič drugače ni z ograjami, ki so v leseni izvedbi lahko zares raznolike, lepe in nadvse praktične. Če torej še vedno razmišljate o tem, zakaj bi se odločili za leseno ograjo, vam spodaj naštevamo njenih 5 prednosti.

1. Lesene ograje so cenovno ugodne

Ne glede na to kaj kupujemo, je med prvimi pomembnimi točkami vedno tudi cena. Daleč od tega, da bi morala biti cena glavni razlog nakupa, a z leseno ograjo boste dobili sila kvalitetno ograjo, ki lepo izgleda in je nekajkrat cenejša od nekaterih kovinskih.

2. Unikaten videz

Les je material, ki je znan kot enostaven za obdelovanje. Lahko ga žagamo, brusimo, vanj vrtamo, ga rezljamo in ga predelamo v najrazličnejše oblike. Kot takšen je les idealen material za izdelavo ograje, ki bo nadvse polepšala okolico hiše ali vrta.

Lesene ograje so lahko narejene iz različnih vrst lesa, prebarvane po lastnih željah in okrašene, kakorkoli se nam zdi najlepše. Posebnost lesa je, da lahko z njim zares počnemo, kar nas je volja. Smreka, macesen … izbira je vaša, za material pa poskrbijo v podjetju Lesoteka trgovine d.o.o., kjer boste našli tudi opaž in lesne obloge.

3. Naraven videz

»Les je lep« poslušamo že od otroštva. In res je lep. Živimo v sodelovanju z naravo in lesena ograja na ta način vsekakor pripomore k bolj domačemu videzu in prijetnemu občutku, ko pridemo domov, ali pa jo zgolj opazujemo iz vrtnega naslanjača.

4. Raznolika montaža

Montaža lesene ograje je odvisna od želja naročnika. Lahko je povsem enostavna in si jo postavite kar sami, lahko pa je tudi nekoliko bolj zahtevna, kar kliče po roki pravega mojstra. V vsakem primeru bo končni rezultat navdušil vsakogar.

5. Dolga življenjska doba

Čeprav morda kdo pomisli, da je vzdrževanje lesene ograje zahtevno, pa to niti približno ne drži. Če želite, da je vaš vrt ograjen s čudovito leseno ograjo, ki bo imela tudi dolgo življenjsko dobo, se ne rabite bati zamudnega brušenja, barvanja in lakiranja.

Lesene letve SMREKA

Pozabite! Če bo vaša lesena ograja narejena iz kakovostnega in pravilno obdelanega lesa, vzdrževanje ne bo potrebno. To pa je že novica, ki vam na ustnice nariše nasmešek, kajne?

Prej smo omenili, da v podjetju Lesoteka trgovine najdete izdelke iz smreke in macesna. Dodajmo še, da impregnirana smreka brez vzdrževanja zdrži kar do 20 let, medtem ko pri sibirskem macesnu to velja še nekoliko dlje. Vse tja do 30 let!

Ste zdaj kaj bližje odločitvi glede svoje nove ograje? Verjamemo, da smo vam z naštetimi 5 prednostmi lesenih ograj močno pomagali tehtnico prevesiti k naravi. Nekaj je popolnoma jasno. Nad leseno ograjo ne boste razočarani in vsakokrat jo boste pogledali s ponosom v očeh. Všeč bo tudi vašim sosedom.

Comments are closed.